Vědci studovali ideální dobu pro namočení Orea v mléce

Mléko a sušenky jdou k sobě jako arašídové máslo a želé, sůl a pepř, Jay-Z a Beyoncé. Podle vědců však existuje správný a špatný způsob, jak namočit sušenku do mléka. V roce 1998 se profesor na Bristolské univerzitě ve Spojeném království zabýval ideální metodou , jak namočit britskou sušenku (aka sušenku) do nápoje, a to pomocí konceptu kapilárního působení – způsobu, jakým se tekutiny spontánně pohybují malými trubičkami v porézních materiálech – a Washburnovy rovnice, která popisuje jejich cestu. Nakonec zjistil, že typickou britskou sušenku je nejlepší namočit na 3,5 až 5 sekund. Pomocí stejné techniky v roce 2016 vědci z University of Utah’s Splash Lab určili perfektní čas na namočení pro velmi milovaného Orea. Přestože doba potřebná k dosažení „dokonalosti“ závisí na preferované úrovni promočení a obsahu mléčného tuku, vědci z Utahu zjistili, že tři sekundy stačí k důkladnému nasycení Oreo bez ztráty strukturální integrity.

Tady je cesta ve zpomaleném záběru. Sušenky jsou porézní a mléko prochází malými otvory v nich stejně jako inkoust savým papírem nebo rozlití papírovým ručníkem. Během testů Oreo během jedné sekundy nasáklo 50 % své potenciální hmotnosti kapaliny. Toto číslo vystřelilo na 80 % za dvě sekundy, srovnalo se za tři sekundy a dosáhlo maxima za čtyři sekundy – což znamená, že sušenka už nemohla absorbovat žádné mléko. Takže pokud bylo cílem sušenku nasytit, ale neztratit strukturální soudržnost, tři sekundy byly perfektní číslo. Zatímco tento test používal jako médium na namáčení 2% mléko, optimální doba namáčení se bude mírně lišit při použití jiného mléka : Čím vyšší je mléčný tuk (jako plnotučné mléko nebo smetana), tím déle lze sušenku namáčet, ale pouze o zlomky sekundy. Mmmmm, právě jsme si vyhladověli.